+38115379885

Novi građevinski prozori ili zamena postojećih prozora? Donošenje odluke između novih prozora za izgradnju u odnosu na zamenu postojećih prozora za vaš dom može biti komplikovana odluka. U stvari, da li zaista znate kako se te opcije razlikuju? Otkrijte razliku između prozora za novu izgradnju i zamenu, tako da donesete najbolju odluku za Vaše potrebe.

Šta su to novi građevinski prozori?

Novi građevinski prozori dizajnirani su tako da se ubacuju u nove domove ili dodatke za kuće. Za razliku od prozora za zamenu, novi građevinski prozori predviđeni su za direktno postavljanje uokvirivanja, korišćenjem okvira nokta za nokte. Tek nakon što su prozori instalirani, unutrašnjost kuće je završena.

Dok se prilikom renoviranja kuća mogu koristiti novi građevinski prozori, izvođač radova mora prvo otkriti okvir kuće uklanjanjem spoljašnjeg sporednog kolosijeka. Tek tada se može postaviti novi građevinski prozor. Ako je vaš dom napravljen od kamena ili opeke, možda nećete moći koristiti nove građevinske prozore, jer se vanjska strana kuće ne može ukloniti na isti način kao što to dopušta sporedni kolosek.

Ovo može imati smisla ako uklanjate sporedni kotačić kuće kako biste promenili stil, ali to može značajno povećati troškove, vreme i rad osnovnog preuređenja sobe. Generalni izvođač radova može vas savetovati o troškovima nove gradnje i zamene prozora u odnosu na prednosti, tako da možete odlučiti koji je tip prozora najbolji za vaše potrebe.

Trošak prozora nove konstrukcije varira u zavisnosti od veličine, oblika i odabranih materijala. Direktna instalacija omogućava instaliranje prozora bilo koje veličine ili oblika. Iako neki vlasnici kuća više vole mogućnost prilagođavanja prozora, postoje i načini da se naruče prozori za zamenu po meri. Veličina ili oblik ne bi trebalo da utiču na vaš izbor prozora.

Kako se razlikuju od zamene postojećih prozora?

Zamenski prozori namijenjeni su zamjeni postojećih kućnih prozora, a to su prozori koji se najčešće koriste u projektima obnove ili zamjene prozora. Ovi se prozori ponekad mogu nazvati i naknadnim nameštanjem.

Zamena prozora dolazi u mnogo veličina i oblika; mogu se prilagoditi dimenzijama vaših postojećih kućnih prozora.

Zamena prozora pružaju visoke performanse i kvalitet nad starim prozorima kroz dvostruke ili trostruke ploče stakla, Lov-E premaz, nasipavanje argonskim gasom, odstojnike i druge komponente.

Ovi prozori su često jeftiniji za ugradnju jer izvođač može da uklopi zamjenski prozor u otvor starog prozora i ne mora da izlaže kućni okvir.

Kao i kod novih građevinskih prozora, specifični troškovi zamjenskih prozora razlikuju se po veličini, obliku i materijalu. Troškovi zamene prozora niži su od troškova novog prozora u izgradnji jer štedite na vremenu i radu na postavljanju prozora.

Kada su u pitanju novi građevinski prozori nasuprot zamjenskim prozorima, oba stila imaju svoju upotrebu. Novi građevinski prozori najčešće se koriste u novim domovima, a zamjenski prozori u pregradnjama, mada postoje izuzeci. Uz oba stila prozora, kvalitet se znatno razlikuje i čini najveću razliku u performansama prozora i udobnosti kuće.

Zahtevajte ponudu za Aluminijumske ili PVC Prozore

Sada kada razumete razliku između novih građevinskih prozora u odnosu na zamenske prozore, saznajte koliko bi koštala nabavka novih kućnih prozora. Da biste dobili besplatnu ponudu od Siegelna, kontaktirajte nas još danas.

47683273 632052623878539 2617531599087992832 n
Novi građevinski prozori

OBRATITE NAM SE ZA NAJBOLJE PROZORE ZA VAŠE POTREBE, BUDITE SIGURNIJI I UŠTEDITE VIŠE!

PVC profile u našoj ponudi možete videti na: PVC Profili

Pogledajte naše proizvode na FB i Instagramu

Homepage drones etc. Report now and discover :.