+38115379885

Kratko o danas najpopularnijim prozorima na svetskom tržištu – PVC Prozori

Dvoslojno staklo

PVC Prozori doživljavaju bum sa dvoslojnim staklom počeo je 1970-ih uvođenjem aluminijumskih prozora, kliznih vrata u vrtnim dvorištima i sekundarnog zastakljenja.

1980-te i izlazak iz Nemačke

Do 1980-ih cene nekretnina su počele da se povećavaju, iz Nemačke su u Britaniju uvedeni PVC prozori, a zamenski prozori su bili besni. Aluminijum je bio hladan materijal i toplotni prekidi nisu bili efikasni, zbog čega su se okviri kondenzovali (znoj) u hladnijim mesecima. PVC je bio topliji. Prozori PVC-a koji se otvaraju prema van bili su spolja zastakljeni (kuglice za zastakljivanje su bile postavljene spolja) i postavljene su sa lošim sigurnosnim „cock-spur“ ručkama. Gruzijski stilovi prozora sada se mogu postići korišćenjem bele trake između prozora i olovnih dizajna su bili puni. Pokrivene PVC ploče vrata postale su dostupne nudeći širok izbor primjeraka u kalupu od drvenih pločica. Takođe su uvedene i opcije drvne žitarice koje ljudima omogućavaju da „promijene izgled svog doma“. U razmišljanju, ovo nije bio dobar period za stil imovine!

Uticaj dimenzija na PVC Prozore

Prozori od PVC-a bili su ogromni do devedesetih godina prošlog veka, a do 2000. godine većina proizvođača prozora PVC-a nudila je unutrašnje zastakljene prozore sa većim bezbednosnim opcijama i mekanijim okvirom. Zaptivke oko stakla su bile nepropusne, velike i crne. Bijele brtve su tada došle na tržište i dočekane su s puno entuzijazma, međutim, ubrzo su se povukle ponovo kada su se prljavština i plijesan sakupili i postali vidljivi. Ljudi su prebacili svoje bele brtve na crne. Spoljni gruzijski kafići sada su bili dostupni za one koji su želeli realističniji gruzijski izgled. Iako je teže očistiti od onih sa unutrašnjim gruzijskim šipkama, sada smo imali PVC prozor koji je počeo da liči na tradicionalniji prozor od drveta.

Savremen dizajn

pvc prozori
Savremeni PVC Prozori

U 2010. godini došlo je do revolucije u industriji zastakljivanja. Bila je velika potražnja za visokokvalitetnim prozorima bez održavanja, koji su se ponašali poput PVC prozora, ali nisu izgledali kao PVC prozori. Vlasnici visoko vrednih kuća nisu želeli da prozori izgledaju kao PVC, oni su želeli da izgledaju kao drvo, ali bez problema i održavanja koji su povezani sa drvenim prozorima.

Boje i folije

PVC profili su sada dostupni u zrnatom sloju i u nekoliko boja. Precizna izrada stvorila je urednije uglove i mehaničke spojeve, što znači da PVC prozor sada može izgledati poput drvenog prozora. I tako, rođen je prozor sa drvetom-alternativom. Ovi novi, visokokvalitetni prozor je omogućio vlasnicima kuća da imaju zamene PVC prozora bez ikakvog kompromisa u stilu.

PVC Prozori
PVC Prozori danas

Danas

U poslednjih 10 godina došlo je do ponovnog rođenja zamene. Dizajn je sada glavna motivacija za zamenu prozora. Možete odabrati da ispraznite ili olujete obloge ili tradicionalne klizne prozore i gotovo u bilo kojoj boji, od mekog belca do modernog zelenila i savremenih sivih i mogu se instalirati u bilo koju vrstu imovine; vikendica, viktorijanska terasa ili savremena novogradnja.

ZAHTEVAJTE PONUDU ZA ALUMINIJUMSKE ILI PVC PROZORE

Sad kad znate više o zameni prozora, saznajte koliko bi koštala nabavka novih. Da biste dobili besplatnu ponudu od Siegelnakontaktirajte nas još danas.

PVC profile u našoj ponudi možete videti na: PVC Profili

Pogledajte naše proizvode na FB Instagramu


Advantages of overseas domestic helper.