+38115379885

PVC stolarija može drastično poboljšati energetsku efikasnost vašeg doma.

PVC kao materijal

Niska provodljivost PVC-a kao materijala, uske zaptivke PVC prozora i lakoća izrade za dvostruko i trostruko zastakljivanje čine PVC odličnim izborom u energetski efikasnim zgradama.

PVC ne provodi toplotu dobro, dakle ne prenosi temperaturu iznutra ili spolja ili iznutra u unutrašnjost. Sledeći put kad ste blizu prozora sa aluminijumskim okvirom, stavite ruku na okvir i osetite njegovu temperaturu.

PVC je materijal koji se najviše koristi za prozore širom Evrope i SAD, gde je fokusiranje na energetski efikasne zgrade počelo pre oko 30 godina.

Energetska efikasnost

Do 70% toplote se dobija ili se gubi standardnim prozorima od 3 mm, a čak i više, gubi se prenošenjem toplote kroz metalne okvire. Zimi staklo sa staklenim pločama dubokim 3 mm može izgubiti od deset do 15 puta više toplote od izolovanog zida istog područja. U toku leta, standardni prozori sa prosečnom kućom čine preko 25% ukupne toplotne dobiti.

Višeslojno staklo

Kaže se da dvostruko zastakljivanje prozora poboljšava toplotnu otpornost za 94%. Vazdušni džep stvoren između dve staklene ploče pruža izolacionu barijeru, čuvajući spoljnu toplotu i regulišući unutrašnju temperaturu.

Instaliranje novih jedinica sa dvostrukim staklima preporučuje se kada radite veliku obnovu i / ili proširenje i tražite visokokvalitetne, dobro zatvorene proizvode.

To je jednostavan cilj u današnjem životu kuće … održavajte hladnoću tokom leta i toplu zimi.

Održavanje toplote zimi: Rezanjem prenosa toplote sa tople iznutra na hladnu stranu prozora, PVC stolarija će značajno smanjiti gubitak toplote za grejanje u hladnom vremenu i smanjiti energiju potrebnu za zagrevanje unutrašnjih prostora.

Održavanje hladnog leta: Hlađenje kuće ljeti može trošiti do tri puta više energije potrebne za grijanje zimi. Instaliranje okvira prozora s dvostrukim zastakljenim PVC-om može vas održavati hladnijima ljeti smanjujući dobitak sunčeve topline. A u večernjim satima otvorivi sistem nagiba i okreta koji se može otvoriti omogućava vam da iskoristite prirodnu poprečnu ventilaciju za hlađenje doma.

Oni su dokazani proizvođači u smanjenju potrošnje energije za grejanje i hlađenje i, samim tim, tokom svog životnog ciklusa mogu smanjiti emisiju gasova staklene bašte za čak 48-61% u poređenju sa aluminijumskim okvirom prozori.

Korišćenje prozora sa dvostrukim zastakljenim 

PVC-om će, dakle, dati dragoceni doprinos smanjenju emisije gasova u stakleniku u Indiji i sniziti račune za energiju!

ZAHTEVAJTE PONUDU ZA ALUMINIJUMSKE ILI PVC PROZORE

Sad kad znate više o zameni prozora, saznajte koliko bi koštala nabavka novih. Da biste dobili besplatnu ponudu od Siegelnakontaktirajte nas još danas.

PVC profile u našoj ponudi možete videti na: PVC Profili

Pogledajte naše proizvode na FB Instagramu

Advantages of overseas domestic helper.