+38115379885

Osnove zamene prozora

Ne tako davno PVC prozori smatrali su se manje idealnim izborom za zamenu prozora. Ali napredak u dizajnu plus poboljšanja u formulaciji polivinilhlorida (PVC) učinili su vinil prozore visokokvalitetnim proizvodom koji povoljno konkuriše drvetu. Zamena prozora može biti jako jednostavna.

PVC prozori su oduvek imali neke prednosti u odnosu na aluminijum i čelik. Metal je visoko efikasan provodnik toplote – sjajno svojstvo kada su u pitanju lonci i lonci, ali nije toliko gladak kada govorite o prozorskim okvirima. Kako se zastakljivanje prozora poboljšavalo, razlika u vrednosti izolacije između stakla i okvira metalnog prozora postala je veća i veća.

PVC je, s druge strane, neprovodnik toplote. Zapravo se ne izolira poput drveta, ali dizajn vinilnog prozora uvelike dodaje izolacijsku vrijednost okvira. Primarni razlog za izolaciju stakla je taj što se između unutrašnje i spoljne ploče nalazi džep zarobljenog vazduha, zvan mrtvi vazdušni prostor. Vinilni okviri za prozore rade na istom principu. Okviri su šuplji, građeni sa više komora za dodavanje snage. Te komore takođe zadržavaju vazduh i tako usporavaju prenos toplote.

Montaža i zamena prozora
Siegeln
www.siegeln.rs

Kvalitetni vinilni prozori gotovo su jednaki prozorskim prozorima u ukupnoj izolacionoj vrednosti, ali ne samo zbog okvira. U poređenju sa starim dvostrukim prozorima sa drvenim zidovima, fabrička promena vremena u modernim vinilnim prozorima omogućava samo delić curenja vazduha oko krila. Po pravilu je infiltracija vazduha čak važnija od izolacionog kvaliteta u sprečavanju gubitka toplote.

PVC prozori se isporučuju u različitim stilovima, uključujući jednostruke i dvostruke, horizontalne klizne, obloge, tende i dovod. Na raspolaganju su i klizna dvorišna vrata. Boja je deo PVC formule, tako da se vinilni prozori nikada ne moraju farbati. Većina ih ima u belom i bademu, a neki s prekrivima od zrna drveta.

PVC prozori nude iste stilske karakteristike koje se nalaze na ostalim najkvalitetnijim prozorima – podeljene rešetke, dekorativno staklo, podizači krila na jedinicama sa dvostrukim i dvostrukim obešanjem, visoko efikasni sistemi zaključavanja, premium konfiguracije kao što su vrhovi kruga, ležište i pramac jedinice, pa čak i mesingani hardver. Kao i svi vinilni proizvodi, i oni ne zahtevaju održavanje.

Nekoliko proizvođača i dalje pravi tamno smeđe prozore, ali mnogi su prestali sa proizvodnjom tamnih boja. Uprkos napretku u formulaciji, vinil je i dalje osetljiviji na temperaturne razlike od ostalih prozorskog materijala, a tamne boje apsorbiraju toplotu lakše od svetlih boja.

Montaža i zamena prozora
Siegeln
www.siegeln.rs

Postoje razlike u kvaliteti vinilnih prozora, kao što postoje u svim građevinskim proizvodima. Neke od karakteristika koje razlikuju različite prozore uključuju:

Formulacija vinila – Rani vinilni prozori imali su problema sa ekstremnim širenjem i kontrakcijom tokom temperaturnih promena, kao i sa bledenjem, ljuštenjem i pucanjem prilikom izlaganja direktnoj sunčevoj svetlosti. Proizvođači su prešli na PVC bez plastifikatora (zvanih uPVC) kako bi umanjili kretanje i razvili aditive koji pomažu otpornost na ultraljubičasto zračenje na suncu.

Dizajn okvira – Vinilni okviri za prozore mogu se ili zaviti kao aluminijumski prozori ili zavareni u uglovima.

Zastakljivanje – Moderni vinilni prozori dostupni su s istim visokotehnološkim zastakljenjima koja se koriste na vrhunskim drvenim prozorima – izolacijskim staklima sa premazima niske emisivnosti (niskim E) i napunjenim gasom argona za povećanje izolacione vrednosti.

Mnoge države su usvojile sistem ocenjivanja energetske efikasnosti za prozore koji je razvio Nacionalni savet za ocenu fenestracije (NFRC). NFRC ocjena navodi U-vrijednost, prozor je energetski efikasniji.

Ako u vašoj kući postoje stariji prozori od drveta, PVC je dobar izbor zamene i relativno jednostavan projekat za napraviti. Ne morate u potpunosti uklanjati svoje zidove ili prilagoditi otvor, jer je zamena PVC napravljena da stane u postojeći otvor.

Najvažniji deo instalacione procedure dolazi čak i pre nego što imate prozore. Važno je da pravilno i tačno izmerite stari otvor prozora.

Vinilni prozori izrađeni su po meri i ne mogu se vratiti ako se ne uklapaju. Većina se proizvodi u koracima 1/4 ‘, a vi želite da se što više uklapate.

Uputstva za merenje proizvođača mogu se razlikovati, ali tipični su sledeći postupci.

Da biste izmerili širinu, podignite donje krilo i izmerite širinu od dovratnika na tri mesta – blizu vrha prozora, u sredini i blizu dna.

Da biste izmerili visinu, odmjerite od prve vidljive tačke sa spoljne stane postojećeg prozora do donje.

Ne pretpostavljajte da su svi vaši prozori iste veličine. Nacrtajte grubu skicu svoje kuće i numerišite svaki prozor koji želite da zamenite, a zatim svaki od njih posebno odmerite.

Da biste instalirali prozor za zamenu vinila, prvo uklonite staru pločicu. Tradicionalni prozori sa dvostrukim obešanjem imaju dva seta zastora koji se mogu ukloniti. Imaće unutrašnji graničnik koji drži donju (unutrašnju) šipku na mestu, i slepi stop koji razdvaja dve krila.Spoljni graničnik je prikovan za ivicu krila i nije ga moguće ukloniti.

Montaža i zamena prozora
Siegeln
www.siegeln.rs

Obrišite unutrašnjost stopica pažljivo, tako da ih možete ponovo koristiti. Presecite užad za krila i uklonite donju traku, a zatim izvucite zastore i uklonite je. Uklonite gornju policu.

Podesite prozor za zamenu u otvoru. Trebalo bi da se čvrsto ulegne između stolice sa unutrašnje strane i spoljašnje strane starog prozora sa spoljašnje strane. Ako je novi prozor uži, možda ćete trebati da zataknete traku od drveta na dovratnik kako biste zauzeli jaz između prozora i spoljnog graničnika.

Neki prozori za zamjenu vinila imaju na dnu koso utisnute dijelove koji se podudaraju sa kosim pragom vašeg starog prozora; drugi su ravni. Ako je dno vašeg novog prozora ravno, možda ćete moći da koristite komad rešetke ili zaporku vrata kao podršku za prednju ivicu prozora. Ako ne, moraćete da raskinete podršku. Da biste to učinili, postavite prozor na mesto u otvoru i izmerite razmak između prednje donje ivice prozora i starog nagnutog praga.

Možete pružiti podršku za sve svoje prozore odjednom. Ravnomjerno poravnajte ivicu ploče pod uglom koji otprilike odgovara nagibu praga, a zatim dp traku drveta da biste odgovarali praznini. Da biste postavili potpornu traku, presecite je po dužini i zakačite je na mesto neposredno ispod mesta gde će prednja ivica novog prozora počivati.

Centrirajte prozor u otvoru. Upotrijebite stolare kako biste provjerili je li prozor kvadrat, a zatim zaklonite stranice prozora odmah iza prethodno izbušenih rupa za vijak. Zavijte prozor na mesto kroz bočne klipnje, a zatim zamenite unutrašnji graničnik.

Uđite unutra i proverite prozor da biste bili sigurni da pravilno funkcioniše. Zatim se vratite napolje i izvucite usku kuglu za zaptivanje oko prozora da biste zapečatili otvor na spoljnoj stanici.Zahtevajte ponudu za Aluminijumske ili PVC Prozore

Sad kad znate više o zameni prozora, saznajte koliko bi koštala nabavka novih. Da biste dobili besplatnu ponudu od Siegelna, kontaktirajte nas još danas.

PVC profile u našoj ponudi možete videti na: PVC Profili

Pogledajte naše proizvode na FB i Instagramu


Sample page drones etc. Funnelling red hot buyers.