+38115379885

Otkrijte prednosti koje imaju PVC prozori u odnosu na drvene ili aluminijumke.

1. PVC stolarija je prva po energetskoj efikasnosti

Okvir prozora igra odlučujuću ulogu u promociji energetske i ekonomične toplotne izolacije. Prozorski profili napravljeni od PVC-a imaju najviše ocene u poređenju sa aluminijumskim ili drvenim prozorima. Imaju bolje izolacione vrednosti i mogu da smanje troškove energije i grejanja. Posebno je visok potencijal uštede energije kada se koristi PVC stolarija u standardima pasivne kuće. Danas se prozori za pasivne kuće mogu proizvesti efikasno i ekonomično koristeći najsavremenije PVC profile i sada prilično uobičajene trostruke zastakljivanje.

2. PVC stolarija imaj vrlo dobar odnos cene i kvaliteta

PVC stolarija nudi jasne troškovne prednosti, kako u nabavci, tako i tokom celog životnog ciklusa. Drveni okviri su otprilike 20-30% skuplji od PVC profila, a aluminijumski prozori ponovo koštaju 30% više, što predstavlja najskuplju alternativu. Na osnovu visokog potencijala uštede energije i minimalnog održavanja tokom celog radnog veka duže od 50 godina, dugoročno se štede i troškovi.

3. PVC prozori su jednostavni za negu

Visokokvalitetni PVC prozori su izuzetno jednostavni za negu i zahtevaju minimalno održavanje. Drveni prozori, s druge strane, moraju biti zastakljeni otprilike svake dve godine i ofarbani svakih 5 godina. Vrhunska PVC granula izuzetno je otporna na vremenske uslove i brzo svetli. Za čišćenje prozorskog okvira sve što vam je potrebno je tekućina za pranje posuđa zbog jednostavnih svojstava glatkih profilnih površina.

4. PVC prozori su izvanredno izdržljivi

Za razliku od prozora od drveta PVC imaju izuzetno dug radni vek. Visokokvalitetni prozori se godinama i godinama ističu svojom otpornošću na izobličenje i visokim nivoom funkcionalnosti. Na osnovu dugog životnog veka od najmanje 50 godina, PVC stolarija je odlična investicija, takođe u pogledu održavanja vrednosti nekretnine.

5. PVC stolarija ima odličnu ekološku ravnotežu

PVC prozori se 100% mogu reciklirati i stoga štede resurse. 40% svih rezervi gasa i nafte u svetu koristi se za grejanje i snabdevanje zgradama, dok samo 4% ide u proizvodnju plastike od čega samo 1% koristi PVC. Osim što se mogu reciklirati, izdržljivost i nizak nivo zagađenja tokom proizvodnje PVC profila pomažu u stvaranju odlične ekološke ravnoteže i doprinose zaštiti životne sredine. Prozori PVC traju mnogo duže od drvenih prozora i tokom procesa proizvodnje troše znatno manje energije.

ZAHTEVAJTE PONUDU ZA ALUMINIJUMSKE ILI PVC PROZORE

Sad kad znate više o zameni prozora, saznajte koliko bi koštala nabavka novih. Da biste dobili besplatnu ponudu od Siegelnakontaktirajte nas još danas.

PVC profile u našoj ponudi možete videti na: PVC Profili

Pogledajte naše proizvode na FB Instagramu

Advantages of local domestic helper.